Een nieuwe auto moet je verzekeren. Je bent in Nederland nu eenmaal verplicht om een auto minimaal WA te verzekeren. Als je een tweedehands auto hebt gekocht die niet zo heel duur is, dan is een WA verzekering waarschijnlijk wel de juiste verzekeringsvorm. Toch is het altijd verstandig om je eerst te verdiepen in het soort verzekeringsvormen. Als je dit vooraf doet dan weet je zeker dat je de juiste verzekeringsvorm afsluit voor jou en jouw auto. Naast een WA verzekering kun je nog kiezen uit een WA Beperkt Casco of een Allrisk verzekering. Bij WA ben je verzekerd tegen de schade die jij veroorzaakt bij een tegenpartij. Bij WA Beperkt Casco ben je daarnaast ook verzekerd bij schade aan je eigen auto tegen diefstal, ruitbreuk, natuurgeweld en aanrijding met dieren. Bij Allrisk is ook schade die je zelf hebt veroorzaakt aan jouw auto verzekerd.

 

De goedkoopste verzekeringssoort is de WA verzekering

Zoals je hierboven kunt lezen heb je de beste verzekeringssoort als je een Allrisk verzekering afsluit. De premie van deze verzekering is dan ook duurder dan die van een WA verzekering. Maar bij een WA verzekering wordt dan ook geen schade aan jouw eigen auto verzekerd. In de meeste gevallen is een WA verzekering dus niet de beste verzekering voor jouw auto. Wanneer jij op zoek bent naar de beste verzekering voor je auto kijk dan eens op de website van goedkope autoverzekering op overstappen.nl. Door eenvoudig wat gegevens in te vullen krijg je een overzicht met de goedkoopste autoverzekeringen met daarnaast ook de beste autoverzekering. Je zult zien dat bij de beste autoverzekering ook de voorwaarden van de verzekeraar het beste bij jou passen. De premie van een autoverzekering hangt af van een aantal factoren.

 

De premie van een autoverzekering

Zoals je hierboven kunt lezen is dus vooral het bouwjaar van de auto bepalend voor de verzekeringsvorm. De premie van de autoverzekering is afhankelijk van meer factoren. Denk hierbij aan de nieuwwaarde van de auto, het gewicht van de auto, de standaard ingebouwde accessoires, het aantal schadevrije jaren, jouw leeftijd en jouw woonplaats. Gewicht auto? Het gewicht van de auto is bepalend voor de wegen belasting. Hoe hoger het gewicht hoe hoger de belasting. En hoe gek het ook klinkt het gewicht van de auto is ook van belang voor de premie van de verzekering. Dat komt omdat een zwaardere auto bij een aanrijding een grotere schade kan veroorzaken. Het gewicht dat wordt gevraagd wanneer je een autoverzekering wil afsluiten is het ledig gewicht. Dus zonder personen en zonder bagage. Dit heet ledig gewicht en je vindt het ledig gewicht op je kentekenbewijs of kentekencard.