Een auto importeren uit het buitenland is niet alleen meer voor de handelaren weggelegd. Er zijn steeds meer mensen die zich interesseren in het kopen van een buitenlandse auto. Naast Duitsland is natuurlijk ook ons andere buurland België een geschikte kandidaat. De redenen waarom zullen hieronder worden uitgelegd.

Een auto importeren uit België heeft net als een auto importeren uit Duitsland voordelen. Deze voordelen zijn voor beide landen voor een groot deel hetzelfde:

De prijzen van auto’s zijn een stuk lager in België dan in Nederland. Zoals wellicht bekend is autorijden in Nederland duur in vergelijking met andere landen. Waar men in Nederland, vanwege de kosten, vaak in kleinere auto’s rijdt, zie je in België net als in Duitsland vaak grotere auto’s.

De auto’s zijn luxer uitgevoerd in vergelijking met auto’s in Nederland. Dit komt omdat er minder de noodzaak is om kosten te besparen en basisuitrustingen te nemen. Om een forse bijtelling te voorkomen, zorgt men er vaak voor dat de auto zo basic mogelijk is om het gewicht en de prijs te drukken (bron: easyimport.nl).

Onderscheidende factoren tussen België en Duitsland

Ondanks de overeenkomsten tussen België en Duitsland op het gebied van auto’s importeren, zijn er ook degelijk verschillen op te merken. Zo is de Duitse automarkt velen malen groter en vind je er logischerwijs meer Duitse auto’s op de markt. De Belgische markt is daarin wat gevarieerder qua merkaanbod.

Aanbevolen: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Specifieke voordelen van het importeren van een auto uit België

Er zijn ook andere voordelen te noemen bij het importeren van auto’s uit België, voordelen die je niet treft bij auto’s uit Duitsland. Deze voordelen zijn voornamelijk gebaseerd op het praktische gedeelte van het importeren van een auto. Zo zal de rompslomp wat betreft administratie een stuk vlotter verlopen gezien er geen taalbarrière meer is. Het feit dat men, in Vlaanderen, Nederlands spreekt zal voor veel Nederlanders een barrière wegnemen. Daarnaast zijn de afstanden minder groot en is het dus makkelijker om een auto te bezichtigen in België. Tevens zal het vervoeren van de auto naar Nederland minder geld kosten.

Al met al is het importeren van een auto uit België een reële optie voor Nederlanders die een mooie auto willen rijden tegen een goede prijs.