Een eigen auto brengt vaak veel kosten met zich mee. Niet alleen de aanschaf van de auto is een flinke som geld, ook de verzekering en belasting brengen kosten met zich mee. Daarnaast heeft de auto zo nu en dan een onderhoudsbeurt nodig en kan het zijn dat er kleine reparaties plaats moeten vinden. Gelukkig kan in veel gevallen een autobedrijf veel voor je betekenen. Zo staat bijvoorbeeld het auto bedrijf in Emmen voor je klaar voor een onderhoudsbeurt, de APK-keuring en voor kleine reparaties. 

De auto laten onderhouden

De auto heeft jaarlijks een grote onderhoudsbeurt nodig. Ook is het verstandig je auto zo nu en dan een kleine onderhoudsbeurt te geven. Hierdoor verklein je de kans op pech langs de weg en voorkom je onveilige situaties op de weg. Bij het autobedrijf kun je terecht voor deze onderhoudsbeurten. Dit bedrijf beschikt vaak over een autogarage waar de monteurs jouw auto controleren en opknappen. Bij een kleine beurt wordt de olie ververst en de auto op tientallen punten gecontroleerd. Bij een grote beurt worden olie en oliefilter vervangen, alle vloeistoffen bijgevuld en alle onderdelen van de auto gecontroleerd. Je kunt dus weer veilig de weg op met je auto na een grote beurt.   

APK keuring

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Deze is ingevoerd door de overheid om te controleren of het voertuig nog verkeersveilig is. Je bent wettelijk verplicht deze keuring eens per jaar uit te laten voeren. Deze APK-keuring kun je laten doen bij een autobedrijf dat RDW-erkend is. 

Je auto laten repareren

Ondanks het onderhoud en de keuring, kan het voorkomen dat je auto kleine mankementen vertoont. Of misschien ben je tegen een paaltje gereden of is er een andere reden dat je schade opgelopen hebt met je auto. Ook in dat geval ben je bij het autobedrijf aan het juiste adres. Deze repareert de auto of herstelt de schade, zodat jij weer snel de weg op kunt. Bij een BOVAG autobedrijf heb je tevens garantie op de herstelwerkzaamheden. Dat betekent dat wanneer er binnen een bepaalde tijd dezelfde problemen optreden, deze kosteloos hersteld worden voor je. Vraag altijd naar de voorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Een occasion kopen

Een ander belangrijk punt waarbij een autobedrijf je van dienst kan zijn, is de aankoop van een occasion. Vaak heeft het bedrijf verschillende occasions te koop staan, waar je een keuze uit kunt maken. Maar ook wanneer er geen passende auto tussen het aanbod zit, kun je bij het autobedrijf terecht. Zij helpen je met je zoektocht, zodat jij snel een auto vindt die aan jouw wensen voldoet.