Als je een nieuwe auto wilt gaan kopen kan dat best lastig zijn. Wat voor melk wil je? Wat voor type auto wil je en hoeveel mag de auto kosten? Allemaal belangrijke vragen die je je moet afvragen als je een nieuwe auto wilt kopen. Een niet geheel onbelangrijk punt is hoe je je auto wilt financieren.

Goed sparen

de meest voor de hand liggende optie is om een auto te kopen van je gespaarde geld. Je legt dan iedere maand geld apart van je loon om te kunnen sparen voor de auto die je uiteindelijk wilt aanschaffen. Een goede optie, zo zit je niet vast aan een lening of aan een vast bedrag wat je iedere maand moet betalen. Dit krijg je als je een auto least.

Het probleem van sparen is dat het lang kan duren. Vaak is een auto een paar duizend euro en heb je dat niet binnen een paar maanden gespaard.

Andere opties

Zoals eerder benoemd kan je een lening voor een auto nemen als je een auto wilt en je nog niet al het geld bij elkaar hebt gespaard. Zo’n lening kan je afsluiten bij een bank. Let er wel op geld lenen kost geld. Dat geleende geld moet afbetaald worden met rente, denk dus 10 keer na voordat je meteen een lening neemt voor de auto.

Leasen is ook zeker een goede optie als je een auto niet in één een groot bedrag kan betalen maar er wel één wilt of nodig hebt. Het idee van leasen is dat je iedere maand een vast bedrag betaalt om in een auto te kunnen rijden. Dit concept wordt steeds vaker gebruikt.

Soms kun je ook bij het bedrijf waar je werkt een auto leasen. Dat is helemaal makkelijk, dan wordt je leaseprijs automatisch ingenomen van je loon. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je eind van de maand genoeg geld hebt. Auto leasen