Steeds meer mensen ontdekken dat het importeren van een auto eigenlijk best eenvoudig is, en nog belangrijker; dat je er flink mee kunt besparen. De meeste auto’s die worden geïmporteerd naar Nederland komen uit Duitsland. Een auto uit Duitsland kopen is populair omdat het niet al te ver weg is, er een groot aanbod aan auto’s is en omdat de prijzen een stuk lager liggen bij onze oosterburen. Bovendien zijn Duitse auto’s die voor de export bestemd zijn vaak zakelijke auto’s, waar netjes in gereden is. We vertellen je graag wat de voordelen zijn van een auto importeren uit Duitsland en waar je op moet letten.

Groot aanbod in Duitsland

In Duitsland wonen meer dan 80 miljoen mensen. Een stuk meer als in ons eigen land. Dat betekent dat er ook een stuk meer tweedehands auto’s op de markt zijn. Door het grote aanbod en gunstige tarieven vanuit de Duitse overheid liggen de prijzen van auto’s gemiddeld een stuk lager in Duitsland. En dat biedt voor ons Nederlanders weer een uitgelezen mogelijkheid om te besparen door een auto te importeren. Het importeren is echter niet zomaar gepiept. Het is belangrijk om eerst uit te zoeken hoe dit precies in zijn werk gaat.

Hoe werkt het importeren

De eerste stap is het zoeken van je gewenste auto. Zorg dat je op de hoogte bent van de prijzen die realistisch zijn voor dit type voertuig. En koop altijd bij gerenommeerde autobedrijven zodat je meer zekerheid hebt. Als je zelf geen Duits spreekt dan kan je iemand vragen om voor je te vertalen. Het transport van Duitsland naar Nederland kan je zelf regelen of je kan een bedrijf inschakelen om de auto naar Nederland te vervoeren. Er zijn namelijk een aantal administratieve stappen die je moet doorlopen voordat de auto de Nederlandse weg op kan. Waaronder het afdragen van BPM en het keuren bij de RDW. Als dit geregeld is ontvang je het Nederlandse kenteken en is je voertuig officieel geïmporteerd.

Hulp inschakelen bij het importeren

Klinkt dit allemaal ingewikkeld of heb je geen zin om je bezig te houden met het importeren? Er zijn ook bedrijven die het hele plaatje voor je uit handen nemen. Een van die bedrijven is Import-autos.nl. Hier kan je terecht voor verschillende diensten. Je kan alleen hulp inschakelen bij enkel het papierwerk of het gehele importproces laten uitvoeren door dit auto-importbedrijf.