De lente is in zicht dus dat betekent dat we er meer op uit gaan de komende tijd. We hebben de laatste maanden veel thuis gezeten en omdat reizen momenteel (nog) niet mogelijk is, kan het leuk zijn om je eigen land te ontdekken! Wist je dat je in Amsterdam ook buiten leuke dingen kunt beleven? Lees hieronder vier tips om dit voorjaar Amsterdam in de buitenlucht te leren kennen.

Het Vondelpark

Iedereen kent het Vondelpark wel: het is het grootste en bekendste park van Nederland. Je vindt dit park in Amsterdam-Zuid, op steenworp afstand van het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Je kunt er natuurlijk terecht voor een wandeling, maar er zijn ook verschillende bezienswaardigheden te vinden in het park. Zo heb je er het drie meter hoge beeldhouwwerk uit 1867 van dichter en schrijver Joost van den Vondel, waar het park naar vernoemd is. Daarnaast vind je er een beeld uit 1965 van een betonnen vis die gemaakt is door Pablo Picasso. Een leuk weetje is dat het Vondelpark sinds 1996 een rijksmonument is.

 

Het Westerpark

Door het Vondelpark zou je het Westerpark bijna vergeten. Ook dit park is een bezoekje waard. Mocht je de afstanden tussen de verschillende parken te ver vinden, en je wil het openbaar vervoer vermijden, dan zou je een auto huren Amsterdam kunnen overwegen. Ben je met het hele gezin op pad? Denk dan eens aan een busje huren Amsterdam. Het Westerpark beschikt over een nieuw en een oud deel. Beide delen hebben een mooie vijver waar je lekker kunt recreëren. Een groot stuk van het Westerpark is aangelegd op het terrein van de oude Westergasfabriek. Dit gebouw en het omliggende gebied wordt nu gebruikt door creatieve en culturele ondernemers. Voor dit seizoen is het nog even afwachten, maar normaal gesproken vind je er leuke terrassen en bijvoorbeeld theaterfestivals.

 

De grachten

Als je in Amsterdam bent mag je de grachten natuurlijk niet overslaan. Dit is gelukkig niet moeilijk: Amsterdam heeft namelijk erg veel. De bekendste zijn de Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht. Naast dat het leuk is om langs de verschillende grachten te lopen, kun je er ook mooie rondvaarten doen. Dit is een goed moment om de grachtenpanden en hun verschillende soorten gevels te bekijken. Tijdens je wandelroute of rondvaart zul je langs een aantal van de tachtig mooie bruggen komen die de hoofdgrachten bevatten. De Amsterdamse grachten staan vandaag de dag op de werelderfgoedlijst.

 

De Jordaan

De Jordaan is een van de oudste wijken van Amsterdam en het kan leuk zijn om er eens doorheen te lopen. Hoewel de Jordaan nu een erg populaire en dure wijk is, was het vroeger een echte arbeiderswijk. In de jaren zestig en zeventig werd de wijk vooral populair onder kunstenaars. Beide invloeden kun je vandaag de dag nog voelen; door de vele kleine woningen, winkeltjes en cafés heeft de wijk nog steeds een eigenzinnig karakter. Een ander idee is om eens de verschillende ‘hofjes’ die de Jordaan telt te bekijken. Dit zijn hofjes met soorten woningen die vroeger werden gebouwd voor mindervermogenden of hulpbehoevenden. De hofjes hebben een schilderachtig en historisch karakter en zijn zeker de moeite waard om eens van dichtbij te bekijken. Kortom: in de buitenlucht is er genoeg te ondernemen in Amsterdam!