In de meeste gevallen is het hartstikke leuk als je een andere auto gaat uitzoeken. Het rijdt net weer iets anders en vaak koop je een net wat luxere auto terug. Een auto kopen is niet zomaar iets, je geeft een groot bedrag uit en hebt niet altijd een goed beeld van wat je nou daadwerkelijk koopt. Maar waar kun je op letten bij de aanschaf van een andere auto? In dit artikel gaan we dieper in op een aantal factoren die meespelen bij de keuze voor een nieuwe auto.

De staat van de auto

De staat van de auto zegt veel over het verleden ervan. Onder andere hoe de auto er van binnen en buiten uitziet, bepaalt de waarde van de auto. Als je een occasion aanschaft, is het van belang om te vragen naar het onderhoudsboekje. Zo weet je precies wat er al is vervangen en wat er eventueel aan zit te komen om te vervangen. Naast het onderhoudsboekje zegt het gereden aantal kilometers ook veel over de auto. Hierbij is het raadzaam om ook te controleren of deze kilometers NAP zijn. Zo weet je zeker of deze kloppen.

Maandelijkse kosten

Afhankelijk van je budget, is het vaak ook belangrijk om te kijken naar de maandelijkse kosten voor je nieuwe auto. Elke auto is anders, en de bijbehorende kosten ook. Denk maar eens aan de wegenbelasting, verzekering en benzinekosten. Wanneer je kiest voor een dieselauto, zullen de kosten voor de diesel lager liggen dan wanneer je kiest voor een benzine auto, maar de wegenbelasting ligt dan wel een stuk hoger. Hierom is een auto die op diesel rijdt, alleen aantrekkelijk als je veel met de auto rijdt. Voor je een auto koopt, kun je kosten voor verschillende auto’s uitrekenen en vergelijken. Een autoverzekering berekenen doe je bijvoorbeeld erg gemakkelijk online. Zo weet je snel welke auto binnen je budget ligt wat betreft de maandelijkse kosten.