Als er iets mis is aan je auto en er Ford onderdelen vervangen moeten worden, baal je natuurlijk als een stekker. Maar wat je wellicht niet weet, is dat je in veel gevallen zelf aan de slag kan met een reparatie. Het maakt niet uit of het om een kapot achterlicht gaat of een lekke band, als je er een beetje oog voor hebt en goed weet wat je doet, is het meestal sneller en goedkoper om zelf je auto te repareren. Maar als je dat doet, wil je natuurlijk de beste onderdelen voor een goede prijs. Hieronder lees je hoe je daarvoor zorgt.

Onderdelen zelf vervangen

Bij een garage zul je altijd duurder uit zijn dan wanneer je zelf de onderdelen van je auto vervangt. Je betaalt tenslotte voor de expertise van een vakman. Als je dus zelf aan de slag gaat, is het wel zo fijn dat je enige kennis van zaken hebt voor wat betreft het auto-onderdeel dat je wil vervangen. Je kunt bijvoorbeeld je Ford onderdelen zelf gaan vervangen, maar als je twijfelt of dat je wel lukt, kun je wellicht beter een professional inschakelen.

Wat een voordeel is van zelfstandige reparatie, is dat je het zelf in handen hebt. Je hoeft dus niet bang te zijn om slachtoffer te worden van malafide praktijken. Wil je zelf Ford onderdelen gaan vervangen maar weet je niet zeker of je genoeg verstand van zaken hebt? Dan zijn er op het internet ook tal van instructiefilmpjes te vinden die je door het proces heen begeleiden.

Welke onderdelen zelf vervangen?

Moet je de banden van je auto verwisselen, doen de ruitenwissers het niet meer of is de verlichting kapot, dan kun je dit veelal zelfstandig oplossen zonder teveel moeite. Maar als er problemen zijn met bijvoorbeeld de bougies, schokdempers, of de accu en de remmen, dan vergt dit meer kennis van zaken. Verder is het goed om te weten dat het type en model van de auto ook van invloed zijn op de complexiteit van een reparatie. Heb je bijvoorbeeld nieuw Ford Focus interieur nodig, dan moet je het model goed in de gaten houden.

Dan zijn er natuurlijk ook Ford onderdelen van de auto die zeer ingewikkeld in elkaar steken en met zorg behandeld dienen te worden. Problemen met de motor, airco, het koelsysteem en in principe alle elektrische componenten, laat je beter door een expert oplossen.

Hoe zoek je?

Wat je allereerst moet besluiten, is of je tweedehands onderdelen gaat gebruiken of niet. Met tweedehands onderdelen ben je goedkoper uit, dat spreekt voor zich. Als je goed zoekt, kan je wel tot 60 procent op de nieuwprijs besparen. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de spullen al eerder zijn gebruikt.

Door de verschillende aanbieders op een rijtje te zetten, kun je kiezen voor de beste kwaliteit en prijs. Je kan offertes van verschillende bedrijven met elkaar vergelijken en op die manier achterhalen wat het onderdeel gemiddeld kost. Wat je ook kunt doen, is reviews van klanten lezen. Zo krijg je een goed idee van de service en kwaliteit.