Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te importeren uit het buitenland. Omdat dit veel geld scheelt wanneer het om een auto uit het midden of hoger segment gaat. En omdat het eigenlijk makkelijker is dan de meeste mensen denken. Het valt helemaal online te regelen en er zijn verschillende bedrijven in gespecialiseerd om je te helpen. We vertellen graag wat meer over de voordelen van het importeren van een auto uit het buitenland en hoe dit precies in zijn werk gaat. 

Waarom auto’s in het buitenland goedkoper zijn

Je vraagt je misschien af: waarom zijn auto’s in Nederland duurder dan in het buitenland? Dit heeft verschillende redenen. In Duitsland is het bijvoorbeeld zo dat er een veel grotere afzetmarkt is omdat er veel meer mensen in Duitsland wonen. De autobedrijven verkopen hun auto’s daarom gemakkelijk en kunnen de prijzen daardoor laag houden. Ook de belastingen liggen in het buitenland vaak een stuk lager. Deze redenen zorgen ervoor dat het als Nederlander zeker interessant is om een auto uit het buitenland te importeren.

Black Audi a 4 Coupe

Hoe werkt het importeren van een auto?

Het importeren van een auto bestaat uit een aantal stappen. Allereerst kun je gewoon een auto uitzoeken bij een autobedrijf in het buitenland. Het is wel aanbevolen om alleen bij gecertificeerde autobedrijven te kopen en niet via particulieren. Dan heb je toch wat meer zekerheid dat het om een betrouwbare verkoper gaat. Vervolgens dient het voertuig naar Nederland getransporteerd te worden. Hier moet je eerst belasting in de vorm van BPM betalen en het voertuig bij de RDW laten keuren, daarna kun je met je geïmporteerde wagen de weg op.

Specialist in auto’s importeren uit België

Wil je een auto importeren uit België? Steeds meer Nederlanders kijken over de grens en ook in België zijn de prijzen een stuk lager dan bij ons. Dit komt omdat de belastingen bij onze zuiderburen een stuk lager liggen en omdat de mensen minder te besteden hebben. Als Nederlander kan het daarom zeker lonen om eens over de grens te kijken en een auto uit België te importeren. Volg de link in dit artikel en je komt uit bij Easyimport, een specialist die je kan helpen om een auto succesvol te importeren.