Deze zomer kunnen we allemaal gelukkig weer op vakantie. Vooral binnen Nederland en Europa is er steeds meer mogelijk. Voor leaserijders die met de auto op vakantie willen komt hier wel het een en ander bij kijken. Zakelijk leasen en met je auto op vakantie gaat namelijk gepaard met een aantal voorwaarden. Het is daarom verstandig om al tijdig te bestuderen wat de regels en mogelijkheden zijn, zoals je hier kunt lezen.

Leasecontract

Wat je wel en niet mag met je leaseauto gaat sterk gepaard met het contract dat je hebt afgesloten met de leasemaatschappij. In sommige gevallen mag je bijvoorbeeld de landgrenzen van Nederland niet over. Ook is er soms een maximale hoeveelheid kilometers die gereden mogen worden met een leaseauto. Wil je een extra bestuurder die ook mag rijden, dan kan dit ook niet altijd. Over al dit soort zaken kun je het beste contact op nemen met de leasemaatschappij. Vaak kan je veel informatie al terugvinden in het contract dat je hebt afgesloten met de leasemaatschappij. Mocht je twijfelen, schroom dan niet om het zekere voor het onzekere te kiezen en dit soort vragen bij de maatschappij neer te leggen.

Tankpas

Zakelijke leaserijders hebben vaak de beschikking over een tankpas waarmee ze in Nederland vrij mogen rijden. Echter, is deze niet altijd bruikbaar in het buitenland. Dit kan doordat de leasemaatschappij dit bijvoorbeeld niet toelaat. Maar voor sommige landen is het ook simpelweg niet mogelijk om te betalen met een tankpas. Zoek dit dus uit voordat je op reis gaat.

Check

Voordat je op reis gaat kun je zelf een aantal checks uitvoeren. Zaken als de bandenspanning, ruitenwisservloeistof en oliepeil kan je gemakkelijk meten. Zelfs als je geen verstand hebt van auto’s kunnen video’s met instructies je hier doorheen slepen. Deze stappen zijn extra belangrijk wanneer je gebruik maakt van occasion leasen. In dat geval zijn de risico’s op pech onderweg namelijk net iets groter. Mocht je onverhoopt toch pech krijgen tijdens je vakantie, rijdt dan niet direct naar de eerste de beste garage die je ziet. In plaats daarvan kun je het beste altijd eerst bellen met de leasemaatschappij zodat zij je kunnen vertellen wat je moet doen. Ook al eens gedacht aan een Wa autoverzekering?