Je hebt het vast wel eens een keer gezien; een auto met een autohoes eromheen, werkend als een soort van jas voor de auto. Maar een autohoes is niet bedoeld om je auto warm te houden, maar wel om deze te beschermen.

Het gebruiken van een autohoes brengt dan ook een aantal voordelen met zich mee. Wij gaan je precies vertellen wat deze voordelen precies zijn en waar je op moet letten.

Binnen en buiten hoes

Als je van plan bent om een autohoes te kopen, dan is het goed om na te gaan wat voor een hoes je nodig zult gaan hebben. Je hebt namelijk speciale hoezen voor binnen en hoezen voor buiten.

Binnen hoes

Een binnenhoes is gemaakt om je auto te beschermen als je deze binnen parkeert. De hoes is gemaakt van een zachter materiaal.

Het voordeel van een binnenhoes is dat het zachte materiaal ideaal is voor de bescherming tegen stof, vuil en potentiële krassen van fietsen.

Buiten hoes

Als er een binnen hoes is, dan moet er haast ook wel een buiten hoes zijn. Dat is er dan ook!

Een buitenhoes is erop gemaakt om je auto te beschermen van verschillende weersomstandigheden en vuil. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bladeren en vogelpoep, maar ook lange periodes in de zon. Het materiaal van een buiten hoes is hierom ook een stuk steviger en dikker.

En die voordelen dan?

Als je iedere dag gebruikmaakt van je auto, dan zal het gebruiken van een autohoes waarschijnlijk niet het eerste zijn waar je aan zult denken.

Toch biedt een autohoes, ook voor auto’s die vaker gebruikt worden, een prettige bescherming. Zo word je auto beschermt van verschillende vormen van vuil zoals stof, zand, bladeren en vogelpoep. Maar ook tegen een groot deel van het geweld dat de vier seizoenen met zich meebrengen. Denk hierbij aan flinke regen, wind, hagel en sneeuw.

Een ander voordeel is dat een autohoes ervoor zorgt dat je auto wat minder opvalt. Maar wees maar niet bang dat iemand er tegenaan botst, het is nog steeds duidelijk dat er een auto staat. Een autohoes zorgt ervoor dat mensen niet kunnen zien wat dit voor een auto is.

De hoeveelheid verschillende hoezen op de markt behoort ook absoluut tot een van de voordelen. Het grote en diverse aanbod zorgt ervoor dat er altijd wel een hoes, of dat nu voor binnen of buiten is, tussen zit die op jouw auto past.

Het kopen van een autohoes is ook voor zo goed als iedereen mogelijk. Je kunt hiervoor naar een speciaalzaak zoals een ANWB-winkel, maar ook veel discounters verkopen deze hoezen zoals Action. De prijzen beginnen vaak al vanaf € 20,- waardoor het voor veel mensen prima te betalen is.

Conclusie

Het gebruiken van een autohoes kan ervoor zorgen dat jouw auto niet alleen schoon blijft, maar deze ook beschermt blijft tegen allerlei soorten gevaar van buitenaf. Of je nu een binnenhoes gebruikt die je auto beschermt tegen vuil en stof, of een buitenhoes die je auto behoedt van alle weersomstandigheden, het gebruiken van een autohoes is altijd een goed idee! Je kunt deze vinden op webshops zoals DeZeilenSpecialist.nl.