Een aanrijding op de werkvloer of elders ligt soms al snel op de loer, maar je wil natuurlijk niet dat dit langdurige schade oplevert. Niet alleen wil je voertuigen beschermen maar ook kolommen wil je natuurlijk beschermen tegen eventuele schade. Om er voor te zorgen dat een ongeluk nooit meer voorkomt is kolombescherming essentieel. Kolombescherming is op veel verschillende oppervlakken aan te meten maar voor welke oppervlakken heb je deze bescherming nou echt nodig en welke maten heb je dan nodig om grote schade te voorkomen. Ook is het belangrijk je af te vragen wat jij nodig hebt om een veilige werkvloer te realiseren. 

Hoe werkt een kolombeschermer

Een kolombeschermer kun je dus bevestigen aan allerlei verschillende oppervlakken in bijvoorbeeld een loods of magazijn ter bescherming van voertuigen, bestuurders en omgeving. Een kolombeschermer is echter niet alleen een groot kussen een kolombeschermer is speciaal ontworpen om grote schade tegen te gaan, daarom is een rubberen omheining vaak ook niet genoeg om de veiligheid te garanderen op de werkvloer. Een geblazen kolombeschermer absorbeert namelijk de kracht van de aanrijding waardoor de schade vaak bijna geheel wordt beperkt. Op deze manier werkt een kolombeschermer dus als een soort airbag die de kracht van de aanrijding absorbeert.

Op welke locaties is een kolombeschermer van belang

Kolombeschermers beschermen dus voertuigen, omgeving en personen. Maar op welke locaties is het dan essentieel om een kolombeschermer te installeren om schade tegen te gaan. Het is belangrijk om kolombeschermers te installeren op plekken met kolommen, palen en uitsteeksels in een omgeving waar veel wordt gereden met uiteenlopende voertuigen. Op deze locaties zit een ongeluk namelijk in een klein hoekje en komt de veiligheid dus soms in het geding. Helemaal op de werkvloer is het voor de werkgever van belang te zorgen voor een veilige werkomgeving, op een werkomgeving waarbij de locatie dit niet kan garanderen is het daarom belangrijk dit op een andere manier te realiseren. Kolombeschermers zijn hier over het algemeen de meest logische en veiligste optie voor. 

Welke afmetingen kolombeschermers zijn er

Kolombeschermers vindt je in alle soorten afmetingen, dit is ook van belang want voor elke omgeving of paal is een juiste kolombeschermer nodig. Een kolombeschermer dient namelijk wel de juiste afmetingen te hebben die aansluiten op de omgeving omdat een kolombeschermer anders niet alle schade kan opvangen. Dan zou een kolombeschermer nutteloos zijn. Over het algemeen zijn er een aantal standaard maten die verkocht worden en die voor de meeste loodsen en magazijnen goed zullen zijn. De kolombeschermer hoeft namelijk niet de gehele kolom te beslaan om effectief te zijn. Voor lastige oppervlakken is er echter soms ook de mogelijkheid kolombeschermers specifiek af te laten stellen op de gewenste afmetingen. 

 

Waar en wanneer een kolombeschermer kopen

Kolombeschermers zijn tegenwoordig dus vaak onmisbaar, maar wanneer dien je een kolombeschermer aan te schaffen. Een kolombeschermer is, zoals gezegd, onmisbaar wanneer voertuigen in een loods of magazijn rond rijden. Vanaf het moment dat er dus voertuigen rondrijden in een dergelijke omgeving is het goed een kolombeschermer aan te schaffen. Wacht hier dus niet mee tot het te laat is. Wel zijn kolombeschermers tegenwoordig steeds vaker te vinden, je zult dus niet lang hoeven zoeken om de juiste kolombeschermer te vinden. Online zijn er steeds meer aanbieders van kolombeschermers die ze ook vaak tegen schappelijke prijzen aanbieden.