Als je een voertuig boekt, weet je niet zeker wat je daadwerkelijk zal krijgen. Sommige bedrijven adverteren voor een andere auto en wanneer je deze ontvangt, is de auto niet de moeite waard om te nemen.

Daarom moet je dubbel zeker zijn wanneer je besluit een auto te huren. Er zijn een paar controles die je moet uitvoeren voordat je toestemming geeft. Door het ontbreken van deze controles bestaat de kans dat je tijdens jouw reis op moeilijkheden stuit. Dit is een vooruitzicht dat je zou willen vermijden. Hier zijn enkele essentiële controles die je moet uitvoeren wanneer je de huurauto ontvangt.

Neem een ​​kijkje

Neem even de tijd en ga rond de auto om een ​​volledige doorloop te hebben. Kijk of er zichtbare schade is. Bij het zien van schade dien je dit vooraf aan het verhuurbedrijf te melden. De meest zichtbare schade zijn deuken, krassen of afgebladderde verf.

Afgezien hiervan zou je ook het dashboard moeten zien om de status van het brandstofniveau te vinden. Het is altijd het beste om te beginnen met een volle tank. Controleer tijdens het controleren van het brandstofpeil of de koplampen correct werken.

Sorteer de route

Kijk of de auto een goed navigatiesysteem heeft. Zo niet, dan moet je het bedrijf vragen dit op te lossen. Zorg ervoor dat je de route die jij gaat afleggen sorteert voordat je vertrekt. Dit om eventuele problemen achteraf te voorkomen.

Als ze je deze mogelijkheid echter niet kunnen bieden, hou dan jouw smartphone bij de hand. Je dient alle kaarten te downloaden en af ​​te drukken. Door dat te doen, kun je je gemakkelijk verplaatsen.

Neem de tijd

Wees niet gehaast om de plaats te verlaten. Stap in de auto en controleer de andere belangrijke aspecten. Denk hierbij aan het verstellen van de spiegels en het verplaatsen van de bestuurdersstoel. Je zult ook de versnellingsbeweging moeten controleren en de indicatoren moeten opmerken.

Voordat je de weg opgaat, moet je ervoor zorgen dat alles op zijn plaats en in werkende staat is. Controleer de airconditioning en kijk of deze naar verwachting presteert. Ten slotte moet je ook door de stereo gaan om te zien of deze operationeel is.

Nu ben je helemaal klaar om de weg op te gaan. Jouw huurauto is in de positie om de reis plezierig voor je te maken. Het is van cruciaal belang dat je slim gebruik maakt van een auto huren in Amsterdam. Je bespaart jezelf een hoop mentale stress door de bovenstaande checklist te volgen.

Parkeer veilig

Wanneer je een auto hebt gehuurd, wordt de veiligheid van het voertuig jouw prioriteit. Parkeer jouw auto daarom onder een bewakingscamera om diefstal te voorkomen. De huurauto moet op een veilige plaats worden geparkeerd, om autoschade door nalatigheid te voorkomen. Parkeer jouw auto niet op donkere of onverlichte plaatsen waar een dief gemakkelijk kan handelen.

Houd jouw auto altijd op slot

Het is altijd essentieel om te controleren of je de auto achter je op slot hebt gedaan. Door jouw huurauto op slot te doen, ben je altijd verzekerd van totale veiligheid van jouw auto. Een auto of busje huren in Amsterdam zal dan zeker geen diefstalproblemen opleveren.

Grijze Mercedez Benz Amg