Ah, een eigen camper. Iets mooiers bestaat bijna niet. Want hoe fijn is het om zelf te bepalen wanneer je op vakantie gaat? Om waar je ook heen gaat, altijd in je eigen omgeving te kunnen slapen? Een camper geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Lekker niets hoeven te doen. Alleen maar genieten. Of het nu wintertijd of zomertijd is, jij beschikt altijd over de middelen om direct op vakantie te gaan en een nieuw avontuur te beleven.

Althans, dat vergt natuurlijk wel het nodige regelwerk. Want om zorgeloos op pad te kunnen gaan, moet de camper wel goed onderhouden worden en aan een aantal dingen worden gedacht. Daarom zetten we in dit artikel drie tips om zorgeloos op pad te kunnen gaan met jouw camper.

1.  De perfecte camper

Laten we bij het begin beginnen. Want zonder camper kom je natuurlijk niet ver. Maar waar kies je dan voor? Er zijn tegenwoordig heel veel mensen die hun eigen camper bouwen. Daar gaat flink wat werk in zitten. Denk alleen maar aan het aanleggen van de elektra. Gelukkig zijn er fijne mensen zoals https://camper-elektra.com/ waarbij je terecht kunt om de benodigde hulp te krijgen.

WIl je het jezelf iets makkelijker maken? Kies dan voor een kant-en-klare camper. Deze zijn wel een stuk duurder, maar hier gaat ook iets minder werk in zitten. Je zou er overigens ook voor kunnen kiezen om zelf een camper te laten bouwen. Dan hoef je niet zelf aan de slag te gaan, maar laat je dit over aan een deskundige. Dit kost wel iets meer geld, maar dan weet je ook zeker dat alles klopt en naar wens wordt gedaan.

2.  Bereid je voor op alle weersomstandigheden

Je hebt geen macht over het weer. Soms is het goed, soms is het slecht. Ook het jaargetijde hoeft niet altijd iets te zeggen. Er zijn zomers geweest waarbij kampeerders het enorm troffen in Nederland, maar ook jaren waarin de zomer werd gedomineerd door regen en lage temperaturen. Bovendien is een camper zeker niet alleen geschikt om in de zomer mee te reizen. Je kunt ook gedurende de winter hele mooie uitstapjes maken. Daarom is het belangrijk om je op alle weersomstandigheden voor te bereiden.

Zorg er niet alleen voor dat er een mogelijkheid is om de camper te koelen, maar ook om deze te verwarmen. Bijvoorbeeld met behulp van een Chinese dieselkachel. Dit wordt ook wel een strandkachel genoemd en is bedoeld om de camper heel snel te verwarmen. Zo blijft de camper ook gedurende de winter op een aangename temperatuur.

 

3.  Jaarlijkse check

Waarschijnlijk maak je heel wat kilometers met de camper. Maar er zijn ook maanden waarin deze nauwelijks gebruikt wordt. Daarom is het belangrijk dat je voor elke grote reis hem even goed laat controleren. Zo voorkom je pech onderweg en weet je zeker dat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan tijdens de reis.